Zuyderland Medisch Centrum reageert op zijn Facebookpagina op mensen die menen de Intensive Care te moeten bellen met vragen over de bezettingsgraad.

De vragen worden gesteld door mensen die de ernst van de coronapandemie in twijfel trekken, die de pandemie een hoax noemen, er een excuus voor de overheid in zien om allerlei strenge vrijheidsbeperkende maatregelen op te leggen en menen ‘dat het wel meevalt met de drukte in de zorg’.

Zuyderland reageert hierop door duidelijk te maken dat de druk op de zorg zeker niet alleen wordt bepaald door het aantal IC-opnames, zoals sommigen wellicht denken. “We willen ook graag patiënten met andere belangrijke gezondheidsklachten helpen.”

Zuyderland vraagt daarom om niet meer met de IC-afdeling te bellen met de vraag of daar echt patiënten liggen. “Stop met onze telefonisten te ‘ondervragen’ terwijl er patiënten in de wacht staan en stop met nare berichten de wereld in te helpen waarin wordt geschreven dat er over patiëntenaantallen gelogen wordt.”

Zuyderland stelt dat dergelijke telefoontjes en het in twijfel trekken van de drukte een belediging zijn voor het hardwerkende personeel. “Iedereen binnen Zuyderland doet ontzettend zijn best om de drukte – die wel degelijk aan de orde van de dag is – het hoofd te kunnen bieden.”

error: Afbeelding zijn beschermd!!