Er zijn zes nieuwe besmettingen van het coronavirus in Zuid-Limburg geconstateerd. Het totaal aantal patiënten in Zuid-Limburg staat nu op zeven. De patiënten komen uit verschillende Zuid-Limburgse gemeenten. Het gaat hierbij om een 48-jarige man en 44-jarige vrouw (echtpaar) uit de gemeente Simpelveld, een 44-jarige vrouw uit de gemeente Maastricht en een 55-jarige vrouw uit de gemeente Sittard-Geleen (echtgenote van de gisteren bekendgemaakte eerste coronapatiënt). Het betreft vier terugkerende reizigers uit Noord-Italië waarbij duidelijk is dat ze het virus daar hebben opgelopen.

Daarnaast is er een tweetal andere nieuwe patiënten geconstateerd waarbij de GGD nog volop bezig is met bron- en contactonderzoek. Met dit onderzoek wordt geprobeerd te achterhalen waar de besmetting precies heeft plaatsgevonden en welke personen mogelijk risico hebben gelopen.
Het gaat hierbij om een 52-jarige vrouw uit de gemeente Sittard-Geleen en een 74-jarige man uit de gemeente Beekdaelen.

Zuyderland ziekenhuis
De 74-jarige man uit de gemeente Beekdaelen ligt in het Zuyderland Medisch Centrum, locatie Sittard-Geleen en wordt in isolatie behandeld. Het ziekenhuis heeft alle nodige voorzorgsmaatregelen genomen. De reguliere patiëntenzorg bij Zuyderland gaat gewoon door.

Thuisisolatie
De zes andere patiënten verblijven in thuisisolatie.

Verdere verspreiding voorkomen
Uiteraard blijven de GGD Zuid-Limburg en Veiligheidsregio Zuid-Limburg de situatie rondom het coronavirus volgen. Het breed gecommuniceerde handelingsperspectief voor inwoners blijft van kracht, dus handen goed wassen, hoesten of niezen in de vouw van de elleboog en zakdoekjes één keer gebruiken en dan weggooien.

De aanpak voor evenementen in Zuid-Limburg is niet gewijzigd.

error: Afbeelding zijn beschermd!!