Een Belgische kinderverkrachter die op de vlucht was voor de politie is in Heerlen opgepakt. Hij stond op de zogeheten Most Wanted-lijst van de Belgische opsporingsdiensten.

Rony Van W. was vrijdag veroordeeld tot zes jaar cel en tien jaar tbs, maar ging ervandoor voor de politie hem kon aanhouden. Hij deed het vervolgens voorkomen alsof hij een Facebook-bericht plaatste vanaf het strand op Ibiza, maar dat bleek een dwaalspoor.

‘Sterk werk’
De vijftiger werd dankzij ‘sterk werk’ van de speciale Belgische en Nederlandse politie-eenheden die jagen op voortvluchtigen ingerekend, twittert de Belgische justitieminister Vincent Van Quickenborne. Van W. zegt zelf dat hij de benen nam ‘omdat ik me dan kan verdedigen’, waar hij in de gevangenis geen kans toe zou zien. Hij zou in cassatie willen gaan tegen zijn veroordeling door het hof van beroep in Gent.

Voor hij zogenaamd naar Ibiza vertrok, zou hij bij zijn ‘vriendin in Nederland’ hebben gebivakkeerd, zei hij eerder tegen VTM Nieuws.

Schuldig
De Bruggenaar werd vorige week schuldig bevonden aan het verkrachten van een minderjarige, de seksuele uitbuiting van kinderen en aan kinderpornografie. In het verleden was hij al eens veroordeeld voor soortgelijke vergrijpen.

error: Afbeelding zijn beschermd!!