Twee coronapatiënten die werden behandeld op een verpleegafdeling van het MUMC in Maastricht zijn overleden nadat hun zuurstoftoediening was stilgevallen als gevolg van een stroomstoring schrijft 1 Limburg.

Dat bevestigt een woordvoerder van het ziekenhuis na berichtgeving door De Limburger. De stroom viel in de nacht van donderdag op vrijdag uit.

Zuurstoftoediening
De stroomstoring vond donderdag vermoedelijk aan het einde van de avond plaats, maar werd niet direct ontdekt. Zeker twee patiënten kregen als gevolg hiervan te maken met een storing in de zuurstoftoediening. Een 76-jarige Maastrichtenaar overleed diezelfde nacht nog. Een man van 67, eveneens uit Maastricht, overleed zaterdagmiddag.

Onderzoek
De woordvoerder van het MUMC benadrukt tegenover de krant dat nog moeten worden vastgesteld of de overlijdens direct verband houden met de stroomstoring. Dat wordt onderzocht door een externe onderzoekscommissie, die door het ziekenhuis is ingesteld. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd controleert dit onderzoek vervolgens.

De woordvoerder zegt dat voorop staat dat de overlijdens van de twee patiënten betreurd worden.

Grote fout
Een van de nabestaanden van de overleden coronapatiënten noemt het op Facebook ‘een grote fout’ van het ziekenhuis.

error: Afbeelding zijn beschermd!!