Gisternacht wilden agenten een voertuig controleren op de Rosmolenstraat in het centrum van Sittard, zij hadden een vermoedden dat de bestuurder onder invloed was. Het viel hen op de bestuurder over het trottoir heen reed. Er werd een stopteken gegeven. Na enige tijd stopte het voertuig ter hoogte van de Bergerweg. Op het moment dat agenten het dienstvoertuig uitstapten zagen zij dat de bestuurder, 33-jarige man, het op een lopen zette.
De agenten bedachten zich geen seconde en snelden achter de verdachte aan. Na een korte achtervolging te voet wisten ze de verdachte te pakken. Hij verzette zich flink tijdens de aanhouding. Daardoor waren ze genoodzaakt op hun pepperspray in te zetten en riepen ze vlug assistentie.
De bijrijder, 27-jarige vrouw, ook onder invloed begon zich namelijk te bemoeien met de aanhouding. De vrouw viel een agent aan, deze raakte daarbij lichtgewond. Gelukkig waren er in een no-time een hoop agenten ter plaatse en werd de vrouw aangehouden. De vrouw werd geboeid en in het dienstvoertuig gezet. Maar daar was ze het niet mee eens. De vrouw wist via de andere kant uit het dienstvoertuig te klimmen en ook zij probeerde zich uit de voeten te maken.
Tijdens het vervoer van de vrouw, bleef ze zich verzetten en ook in het cellencomplex. Daar beet ze een agent in de hand.
De 33-jarige man is aangehouden voor rijden onder invloed, weerspannigheid, belediging van een ambtenaar in functie en het niet voldoen aan bevel of vordering.
De 27-jarige vrouw is aangehouden voor 2 keer mishandeling van een ambtenaar in functie, beletten/belemmeren, weerspannigheid en het niet voldoen aan bevel of vordering.
agenten die gewond zijn geraakt doen aangifte tegen de vrouw. Na dit incident maken gelukkig alle agenten het goed.

error: Afbeelding zijn beschermd!!