Sittard – Vanavond, zaterdag 01 mei 2021, omstreeks 20.40 uur, zagen een aantal agenten vanuit de binnenplaats van het bureau dat er tumult was op het station in Sittard. Twee personen waren in conflict geraakt met de medewerkers van service en veiligheid van NS. Verschillende agenten sprongen vervolgens in hun dienstvoertuig en zijn richting het station gereden.

Ter plaatse zagen de agenten dat een mannelijke verdachte geboeid op het perron zat. Bij de mannelijke verdachte was een vrouw aanwezig die een Stafford aan de lijn had. Om een veilige situatie te creƫren werd aan de vrouw verzocht om afstand te houden. De vrouw weigerde dit. Een agent nam de hond van de vrouw over. Op dat moment riep de vrouw hard naar de hond dat hij de collega moest pakken. De hond kende dit commando niet en liep al blaffend en trekkend met de collega mee. Op dat moment werd de vrouw aangehouden in verband met het ophitsen van een dier tegen personen.

Tijdens de aanhouding vond de vrouw het ook nog nodig om een van de medewerkers van NS te beledigen. Beide verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex in Maastricht.
Met behulp van de hondengeleiders van Team Surveillancehonden Politie Limburg werd de hond overgebracht naar het bureau in Sittard waar de dierenambulance de hond heeft opgehaald.

error: Afbeelding zijn beschermd!!