Beste inwoners,

Verontwaardiging. Dat is wat ik voel en wat ik hoor als ik met inwoners spreek over de situatie van gisteravond in het centrum van Geleen.
Dat vernielen en geweld gebruiken het enige doel was van deze relschoppers, werd op voorhand duidelijk door de vele signalen die binnenkwamen bij de gemeente en politie.
Dit heeft niets te maken met demonstraties tegen de avondklok en tegen de coronamaatregelen. Dit is geen vreedzame uiting van een mening. Dit was een kat-en-muis spel met de politie, gepaard met een hoop agressie.

Het betreft een kleine groep uit onze samenleving, die het verpesten voor iedereen die zich wel aan de regels houden. Onacceptabel!
Er gaat inmiddels ‘fakenews’ op sociale media rond over de gebeurtenissen van gisteravond. Dit zijn de feiten: er zijn 12 personen aangehouden en zo’n 40 bekeuringen uitgedeeld, voor een veelheid van zaken. De Stadswinkel van de gemeente heeft flinke schade opgelopen, maar ik heb begrepen dat er geen tot nauwelijks materiële schade is bij de ondernemers. Ook is er geen schade aan andere gebouwen. Gelukkig maar. Er is dus géén supermarkt of ziekenhuis vernield, géén café opgeblazen en ook het oude politiebureau in Geleen is niet aangevallen. Tevens is er géén auto ingereden op relschoppers.

Toch was de situatie voor inwoners en ondernemers beangstigend. De primaire inzet van politie was om schade aan andermans goed te voorkomen, en dat lijkt gelukt te zijn.
Wat een respect heb ik voor de dames en heren van de politie, die met enorme inzet onze gemeente veilig hielden, en waardoor de situatie niet verder uit de hand is gelopen.
Alertheid blijft geboden, daarom blijft de politie de komende dagen de situatie in de gemeente monitoren.

De noodverordening blijft van kracht en er wordt opgetreden!

Het blijven pittige tijden. Laten we samen sterk blijven. Dat kunnen we en dat doen we!

error: Afbeelding zijn beschermd!!