Kerkrade – De politie nam woensdag 10 februari na een korte achtervolging een zogenaamde spookauto in beslag. De 30-jarige bestuurder uit Hoensbroek is aangehouden.

Op de N300 in Kerkrade zag een surveillance-eenheid van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een auto met hoge snelheid rijden. De personenauto reed met een snelheid van ongeveer 150 km/u over de provinciale weg. Naast de hoge snelheid vertoonde de bestuurder ook ander afwijkend verkeersgedrag. De agenten gaven de bestuurder hierop een stopteken.

In eerste instantie negeerde de man het stopteken van de politie. Bij verkeerslichten, die niet op rood stonden, stopte de bestuurder alsnog. Nadat één van de agenten was uitgestapt en de bestuurder aansprak, reed de man met piepende banden weg. Na een korte achtervolging reed de verdachte zich vast op de Beitel in Kerkrade. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich door van zich af te schoppen en te slaan. De agenten zagen zich genoodzaakt om pepperspray te gebruiken.

De auto van de verdachte was voorzien van een ééndagskenteken. De RDW geeft zo’n kenteken af aan voertuigen die door deze dienst gekeurd moeten worden voordat ze de weg op mogen.  Dit kenteken is alleen geldig op de dag van de keuring. Ook mag dit tijdelijke kenteken alleen gebruikt worden om naar de keuring en terug te rijden. De agenten constateerden dat het kenteken op de auto van de verdachte niet geldig was. Ook was de verdachte niet onderweg naar een keuringsstation van de RDW. De politiemedewerkers controleerden ook het chassisnummer van de auto. Daaruit bleek dat het voertuig sinds 2019 geen registratie had en daarmee een spookauto was. De politie heeft de auto in beslag genomen.

Bij controle van de verdachte troffen de agenten een kleine hoeveelheid hasj en hennep aan. Ook namen zij een speekseltest bij hem af. Uit deze test bleek dat de man waarschijnlijk onder invloed was van drugs. De verdachte weigerde mee te werken aan een nader bloedonderzoek.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor de verkeersovertredingen, verzet bij zijn aanhouding en het weigeren van een bloedonderzoek. Naast de in beslag genomen auto en drugs vorderde de politie ook het rijbewijs van de verdachte in.

error: Afbeelding zijn beschermd!!