Sitech/Chemelot

Chemelot: de basis van Sitech Services

Aan welke ‘gate’ je ook staat, je hebt meteen met Sitech Services te maken. Beveiliging, brandweer, infrastructuur en afvalwaterzuivering valt allemaal onder Sitech Park Services. Sitech Manufacturing Services verleent volledige ondersteuning aan de fabrieken van haar aandeelhouders LANXESS, DSM, OCI Nitrogen en Borealis. Sinds 2009 is Sitech Services een zelfstandige organisatie, ontstaan uit afdelingen van Chemelot Site Services en het DSM Manufacturing Center, en operationeel op de locatie Chemelot. Peter Versloot, new businessmanager van Sitech Services, vertelt hoe het met deze grote speler op Chemelot gaat.

Twee zelfstandige onderdelen
“Sitech Services is een grote speler op Chemelot en bestaat uit twee onderdelen. Park Services is er voor alle terreingebruikers. Zij zorgen dat het terrein bewaakt en (brand)veilig is, dat de groenvoorziening en het wegennet goed is en dat het afvalwater van de locatie gezuiverd wordt. Binnen deze service bieden wij naast technische ondersteuning ook andere diensten aan, zoals het leveren van veiligheidsmiddelen (gasmaskers en dergelijke) en het geven van veiligheidstrainingen.”

Bedrijf met passie voor procesindustrie
“Sitech Manufacturing Services zorgt voor het onderhoud en de optimalisatie van chemische installaties en doet dit voor een aantal bedrijven op Chemelot, maar sinds 2012 ook op een extern terrein, DCP in Venlo. Onze medewerkers hebben alle kennis in huis op het gebied van onderhoud, turnarounds, procestechnologie/control, techniek, ICT en het aanvragen en beheren van milieuvergunningen. In totaal werken er ruim 750 vaste medewerkers en 200 mensen op flexibele inhuurbasis bij Sitech Services. Onze expertise wordt ook steeds vaker ingezet bij andere bedrijven in de procesindustrie. Het is een bedrijf met passie voor de procesindustrie en biedt voor velen carrièremogelijkheden. Ook hebben we nauw contact met vmbo, hogescholen en universiteiten voor stageplaatsen en opleidingen,” zegt Peter Versloot.
Bron: www.sitech.nl

error: Afbeelding zijn beschermd!!