De man die donderdag werd doodgeschoten aan het Sint Catharinahof in het Limburgse Buchten is de 43-jarige Serviër Enver Miki Kolasinac. Hij was een bekende volkszanger in Servië.

Enver Miki Kolasinac

Zijn zus en broer bevestigen aan Boevennieuws dat het slachtoffer hun broer Enver Miki Kolasinac is. Servische media pakken groot uit met de dood van de man, die in de regio een bekende volkszanger was. In 2019 deed hij mee aan het tv-programma Zvezde Granda de grootste talentenjacht op tv daar. Daarna heeft hij nog meerdere nummers uitgebracht. Het slachtoffer laat vijf kinderen achter. Hij zou met zijn ex-vrouw vier kinderen hebben en inmiddels verloofd zijn met een nieuwe vrouw die ook in verwachting is. Volgens Servische media zou hij geregeld in Nederland en Oostenrijk verblijven, maar dat klopt volgens zijn broer niet. Het slachtoffer was woonachtig op het Sint Catharinahof in Buchten. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit Novi Pazar.

Schietpartij

Enver Miki Kolasinac werd donderdagmiddag rond 16.30 uur dood gevonden door een voorbijganger aan het Sint Catharinahof in het Limburgse dorp Buchten. Zijn lichaam lag bij de garages die horen bij het appartementencomplex in de straat. Enver Miki Kolasinac woonde volgens buurtbewoners op derde etage van de flat. De hulpdiensten kregen eerst een melding binnen van een aanrijding in de straat, gevolgd door een schietpartij. Of de man daadwerkelijk was doodgeschoten wilde de politie eerst niet bevestigen. Nadat er zaterdag sectie heeft plaatsgevonden op het lichaam van het slachtoffer bevestigde de politie dat hij inderdaad is doodgeschoten en er sprake is van een misdrijf.

Belangrijke getuige

Gisteren verspreidde de politie een compositietekening van een mogelijk belangrijke getuige. “Donderdag in de namiddag zou een man aanwezig zijn geweest op de parkeervakken bij de kruising van Kerkvonderen en Sint Catharinahof. Deze man zou mogelijk een belangrijke getuige kunnen zijn van het schietincident, danwel wat er daaraan vooraf ging. Daarmee zou deze persoon, mogelijk onbewust, een hele belangrijke getuige kunnen zijn. Om de identiteit van deze persoon te achterhalen, is er een compositietekening gemaakt. Deze tekening wordt gedeeld met het publiek”, zo meldde de politie gisteren.

De man lijkt tussen de 50 en 60 jaar oud te zijn. Zou ongeveer 1.80 meter groot zijn en een robuust postuur hebben. Hij had bruine ogen, opvallende wenkbrauwen en zwart haar, een brede neus en veel rimpels. De man droeg een donkere flat cap en een blauwe jeans met zwarte strepen op de voorkant. Daarbij droeg hij een brede zwarte riem en een donker zomerjasje met een opvallende kraag en zwarte schoenen.

 

Onderzoek

De forensische opsporing heeft ter plaatse onderzoek verricht. Verder is er zaterdag geïnvesteerd op buurtonderzoek en het veilig stellen van camerabeelden in de omgeving van Sint Catharinahof. Daarmee wordt geprobeerd een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van de laatste bewegingen van het slachtoffer. Wat de achtergrond is van de schietpartij is onbekend.

BRON: https://www.boevennieuws.pro/

error: Afbeelding zijn beschermd!!