Sittard – Afgelopen nacht rukte de brandweer om 01:22 uur uit naar de Molenweg in Sittard voor een brand in het gebouw van Scouting Sint Jozef.

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend, maar het vermoeden bestaat dat er sprake is van brandstichting, aangezien er braaksporen zijn aangetroffen. Er bleek een raam te zijn ingeslagen. De technische recherche heeft vandaag in en rond het pand onderzoek verricht.

De schade is aanzienlijk. Een derde van het gebouw is verwoest en het resterende deel heeft rook- en roetschade opgelopen. Door de brand zijn de scouts van Sint Jozef danig gedupeerd, want het gebouw kan voorlopig niet worden gebruikt.

Buurtvereniging Broekstraat, Fanfare Sint Jan, de Ophovenerhof, de naastgelegen tennisclub en een seniorenvereniging hebben al hun steun betuigd en waar mogelijk hun hulp aangeboden. Ook burgemeester Sjraar Cox heeft de getroffen scoutingvereniging bezocht.

Als duidelijk is hoe groot de schade is – de verzekeringsexpert komt komende week de schade opnemen – wordt mogelijk een actie gestart om scouting Sint Jozef weer snel uit de brand te helpen.

Overigens deed zich vrijdagavond een merkwaardig incident voor op het terrein van de scouting, zo laat voorzitter Rob Roomans weten. Hij vertelt dat een onbekend persoon zonder toestemming het terrein van de scouting had betreden en vervolgens werd weggestuurd. Toen de kinderen aan het slot van de scoutingavond naar huis wilden gaan bleken de banden van alle fietsen lek te zijn gestoken en moesten de kinderen naar huis lopen.

De politie is uiteraard zeer benieuwd naar wie de weggestuurde persoon was. Wie op de avond voor de brand in de omgeving van het gebouw van de scouting aan de Molenweg in Sittard iets verdachts heeft opgemerkt wordt verzocht dat te melden via 09008844. Anoniem melden kan via 08007000 (Meld misdaad anoniem).

BRON:Sittard-Geleen nieuws

error: Afbeelding zijn beschermd!!