Schinveld – De politie is op zoek naar de eigenaar van de twee honden die zondagmiddag in het Schinveldse bos door wandelaars zijn aangetroffen. De dieren zijn niet gechipt en daardoor is de eigenaar niet traceerbaar. De politie wil achterhalen waar de honden vandaan komen en wie de eigenaar is om vervolgens te onderzoeken wat er met de dieren is gebeurd.

De beide dieren lagen vlak naast elkaar aan de rand van een onverhard bospad in het Schinveldse bos. Het pad komt uit op de Munsterweg. De dieren lagen na ongeveer 250 meter vanaf de Munsterweg in het bos. Het is nog onbekend hoe de honden om het leven zijn gekomen en ook is nog onduidelijk of er sprake is van geweldgebruik. Het gaat om een witte Golden Retriever en een donkere hond, een kruising, vermoedelijk tussen een Golden Retriever en een Herdershond. Omdat het gebied grenst aan Duitsland is ook de Duitse politie geïnformeerd.

Mensen die weten waar de honden vandaan komen of weten wie de eigenaren zijn worden verzocht dit door te geven aan de politie. Dat kan via telefoonnummer 144.

error: Afbeelding zijn beschermd!!