Munstergeleen – In de nacht van donderdag op vrijdag vond een achtervolging van een auto plaats. Daarbij is een botsing ontstaan waarbij twee agenten zich medisch hebben moeten laten controleren. De 33-jarige bestuurder uit Munstergeleen is aangehouden. Hij bleek onder invloed van verdovende middelen.

Tijdens de surveillance merken agenten een bestuurder op die met redelijk hoge snelheid over de Erkensweg rijdt. De achtervolging wordt ingezet en in de bebouwde kom negeert de bestuurder het gegeven stopteken.

In de Margrietlaan staat een ander voertuig midden op de weg stil. Naar later blijkt, stappen hier personen uit de auto. Het dienstvoertuig kan niet op tijd tot stilstand worden gebracht, waarna een botsing ontstaat tussen de politieauto, de auto van de verdachte en de stilstaande auto. De verdachte stapt vervolgens uit de auto en vlucht weg. Na een achtervolging te voet kan de verdachte worden aangehouden. De twee agenten die de verdachten hebben aangehouden hebben zich in het ziekenhuis medisch laten controleren. Zij hebben vervolgens hun dienst voortgezet.

De schade aan het dienstvoertuig is aanzienlijk.

error: Afbeelding zijn beschermd!!