In Kerkrade heeft de politie in de zoektocht naar de 9-jarige Gino spullen veiliggesteld bij een speeltuintje en een scoutingvereniging. In de buurt van het Vincent van Goghplein vonden zoekers de spullen, die mogelijk verband houden met de vermissing.

Om wat voor spullen het gaat, is niet bekendgemaakt. Alles is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

De politie zegt de vondst, die rond 19.00 uur werd gedaan, serieus te nemen en te onderzoeken. Rond 21.00 uur zijn de afzettingslinten weer verwijderd. Eerder vanavond zei de politie dat er in principe wordt doorgezocht tot zonsondergang.

De vondst werd gedaan door leden van het Veteranen Search Team, dat sinds vanmiddag meezoekt naar de jongen voor wie gisteren een Amber Alert werd verstuurd. In het bosachtige gebied in de buurt stonden ook enkele veteranen.

Step gevonden
Gino werd woensdagavond voor het laatst gezien in Kerkrade, ongeveer anderhalve kilometer van de plek waar nu spullen zijn gevonden. Zo’n 6 kilometer verderop werd gisteravond een step gevonden die lijkt op die van Gino, al is nog niet bevestigd dat het daadwerkelijk zijn step is.

Het veteranenteam heeft samen met tal van andere vrijwilligers meegezocht in Kerkrade. Dat gebeurt in samenspraak met de politie. Ook in en rond Landgraaf is vandaag gezocht. De politie heeft in de zoektocht drones, speurhonden en een helikopter ingezet.

Verder doet de politie sinds vanmiddag een oproep aan inwoners van Kerkrade en Landgraaf om zorgvuldig te controleren of ze beelden hebben met Gino erop, bijvoorbeeld gemaakt door hun deurbelcamera of dashcam. Er zijn ook al beelden binnengekomen bij de politie. Die worden nog onderzocht.

error: Afbeelding zijn beschermd!!