De politie onderzoekt of er mogelijk meer mensen betrokken waren bij de ontvoering en de dood van de 9-jarige Gino, bevestigt een woordvoerster dinsdagmiddag. Donny M. (22) zit sinds afgelopen weekend vast in de zaak rond de gevonden jongen uit Zuid-Limburg.

Gino verdween woensdagavond toen hij aan het voetballen was in een speeltuin in Kerkrade. Donny M. werd in de nacht van vrijdag op zaterdag opgepakt in zijn huis in Geleen. Tijdens het politieverhoor vertelde hij waar het lichaam van de vermiste jongen lag. Gino werd daarna gevonden in een achtertuin, op een steenworp afstand van het huis van de verdachte.

Beelden van dashcams
Maandag schakelde de politie de hulp van het publiek in. Er werd specifiek gezocht naar beelden uit Kerkrade van woensdagavond 1 juni tussen 18.50 en 19.30 uur waarop een blauwe Volkswagen Lupo te zien is, vooral van de omgeving van de Zonstraat en Hertogenlaan. Daar ligt de speeltuin waar Gino voor het laatst werd gezien.

Daarnaast liet de politie weten ook op zoek te zijn naar beelden van de omgeving van zwembad In de Bende in Landgraaf, waar een step werd gevonden die vermoedelijk van de jongen was. Ook beelden uit de buurt De Landgraaf in Geleen, waar verdachte Donny M. woont en Gino uiteindelijk werd gevonden, zijn meer dan welkom.

‘Recherche is druk bezig’
Sinds de oproep zijn er meerdere video’s binnengekomen van dashcams en andere soorten camera’s. De politiewoordvoerster kon niet zeggen om hoeveel beelden het gaat. “Er komen reacties binnen, de recherche is druk bezig de beelden te analyseren en naar waarde te schatten.” De zegsvrouw wil verder niets zeggen over het lopende onderzoek.

error: Afbeelding zijn beschermd!!