De politie heeft vannacht na een achtervolging waarbij met hoge snelheid werd gereden drie mannen opgepakt.

Afgelopen nacht kwam de politie rond 04:00 uur op de Rijksweg Noord in Sittard een Audi S5 tegen. De politie keerde daarop en reed achter het voertuig aan om het kenteken te controleren. Uit die controle bleek dat het kenteken niet bij het voertuig hoorde. Daarop zetten de agenten de zwaailichten van hun voertuig aan om de Audi te laten stoppen voor een controle. De bestuurder van de Audi stopte echter niet, maar ging er met hoge snelheid vandoor.

De bestuurder verloor tijdens de achtervolging tot twee keer toe bijna de macht over het stuur en kon de snelle bolide maar moeilijk onder bedwang houden. De snelheden liepen op tot boven de 200 kilometer per uur. Het regende en het was glad en dat bracht extra risico met zich mee.

Bij Born verloor de bestuurder definitief de macht over het stuur. Het voertuig raakte met zeer hoge snelheid van de weg en kwam tussen een aantal bomen door tot stilstand in een hekwerk.

De inzittenden sprongen uit de gestrande Audi, klommen over het hekwerk en namen de benen. Ze waren evenwel ingesloten door meerdere eenheden van onder andere het Basisteam Echt en de Landelijke Eenheid. Hierdoor konden snel drie verdachten worden aangehouden. De politie trof in het voertuig meerdere goederen aan waarvan de herkomst wordt onderzocht.

error: Afbeelding zijn beschermd!!