De politie spreekt op de Facebookpagina van Basisteam Westelijke Mijnstreek een dankwoord uit aan iedereen die de afgelopen dagen zijn of haar waardering heeft uitgesproken voor de politie-inzet.

Sinds de invoering van de avondklok en de daaropvolgende rellen heeft de politie de handen meer dan vol aan het handhaven van de openbare orde en het zorgen voor veiligheid in de Westelijke Mijnstreek.

“Met man en macht hebben we ons best gedaan om hiervoor te zorgen. Sommige collega’s draaiden diensten van 16 uur of langer, anderen maakten meer dan 60 werkuren in één week. Dat doen we graag, daar zijn we voor! We kleurden waar nodig de straten blauw met politieauto’s en we waren zichtbaar aanwezig. We kregen door de noodverordening extra bevoegdheden van de burgemeesters en het openbaar ministerie. Waar nodig hebben we streng gecontroleerd en gehandhaafd,” aldus het bericht op Facebook.

Dat de politie-inzet door veel burgers, ondernemers en partners hogelijk werd gewaardeerd bleek uit tal van steunbetuigingen die de politie mocht ontvangen in de vorm van kaartjes met prachtige teksten, ingesproken privéberichten, bloemen, nonnevotten, wafels en vlaai.

De politie heeft de steun als hartverwarmend ervaren. “Daar zijn we echt heel blij mee. We willen iedereen die aan ons gedacht heeft de afgelopen week heel erg bedanken.”

error: Afbeelding zijn beschermd!!