Sittard – Het Openbaar Ministerie heeft woensdag een celstraf van 4 jaar en 6 maanden plus 7 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid geëist tegen een 44-jarige vrouw uit Sittard. De vrouw wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval in haar woonplaats. Hierbij kwam een 20-jarige studente om het leven.

Onder invloed
In de nacht van 8 op 9 september 2018 is de verdachte achter het stuur gekropen. Uit onderzoek is gebleken dat zij onder invloed was van alcohol, cannabis en cocaïne. Toen de vrouw, naar eigen zeggen, naar huis reed, is zij deels op een trottoir gaan rijden. Op dat moment fietste daar de 20-jarige studente uit Sittard. De verdachte reed haar aan en is vervolgens doorgereden. De jonge vrouw is ter plekke aan haar verwondingen overleden. De verdachte heeft ook schade aangericht aan diverse auto’s en een aantal bomen.

Maximale strafeis
De 44-jarige vrouw wordt verdacht van dood door schuld, het verlaten van plaats ongeval waarbij het slachtoffer dood is achtergebleven en het verlaten plaats van ongeval met materiële schade. Het OM gaat voor een strafeis die gelijk is aan de maximumstraf, omdat het geen bijkomende omstandigheden ziet om op een lagere straf uit te komen.

Ontzegging rijbevoegdheid
Met betrekking tot de 7 jaar rijontzegging moet per feit gekeken worden. Voor dood door schuld staat een strafmaximum van de rijbevoegdheid van 5 jaar, voor verlaten plaats ongeval 4,5 jaar. De strafeis van 7 jaar is hoger, omdat er een dodelijk slachtoffer is. Naast de celstraf en ontzegging van de rijbevoegdheid, heeft het OM een vordering van in totaal 70.000 euro geëist voor nabestaanden.

De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

error: Afbeelding zijn beschermd!!