Donderdag 12 mei werd er bij de politie melding gedaan van de vermissing van de 19-jarige Xavier Durlinger uit Sittard. Een week later, op donderdag 19 mei werd het levenloze lichaam van Xavier aangetroffen op De Kollenberg in Sittard. Al snel kon geconcludeerd worden dat hij door een misdrijf om het leven gekomen was. Door de politie werd er onafgebroken onderzoek gedaan naar de omstandigheden waarin Xavier is komen te overlijden.

Onderzoek

Na het aantreffen van het lichaam werd er op en rondom de plek van aantreffen forensisch onderzoek gedaan. Daarnaast werd er in dat gebied gezocht naar zijn bezittingen. Er is gaande het onderzoek geprobeerd een zo volledig mogelijke tijdslijn op te stellen. Om die tijdslijn compleet te maken, zijn getuigen gehoord en is er meermaals opgeroepen relevante camerabeelden te delen.  Ook is er in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht voor de zaak gevraagd.

Aanhouding

In het onderzoek naar de dood van Xavier werd dinsdagochtend 31 mei een 19-jarige man uit Sittard aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Xavier. Aangezien de verdachte in beperkingen zit, wordt er geen aanvullende informatie verstrekt.

Op 16 juni jl. is deze verdachte in vrijheid gegaan.

Bewakingsbeelden

Inmiddels beschikt het rechercheteam over bewakingsbeelden van een onbekende man. Deze man kan over belangrijke informatie beschikken en daarom komt het onderzoeksteam graag in contact met hem.  Het betreft een man die bellend heen en weer loopt op de Putstraat in Sittard.
Signalement:
Hij heeft kort geknipt haar, draagt een blauwe spijkerbroek en een donkere jas met op de achterzijde een wit logo, mogelijk van het merk North Face. Opmerkelijk zijn de schoenen en dan met name de zolen. Deze schoenen zouden van het merk Balenciaga kunnen zijn.

error: Afbeelding zijn beschermd!!