In vervolg op eerdere aanhoudingen zijn gisterenavond opnieuw twee milieuactivisten aangehouden voor het betreden van het bewaakte Sterrebos naast VDL Nedcar in Born. Een derde activist wist te ontkomen en is erin geslaagd het bos te bereiken. Een van de twee verdachten kreeg eerder deze week al een gedragsaanwijzing en krijgt voor het nieuwe feit een dagvaarding voor de politierechter. De andere verdachte krijgt een gedragsaanwijzing en moet zich, net als de eerder aangehouden verdachten, voor de kantonrechter verantwoorden. 

Busje

De verdachten probeerden in een busje bij het Sterrebos te komen. Daarbij vertoonde de bestuurder dusdanig gevaarlijk rijgedrag dat twee beveiligers maar ternauwernood een aanrijding wisten te voorkomen. Vervolgens sprong een deel van de verdachten uit het busje en renden het bos in. De politie doet op dit moment onderzoek naar de bestuurder van het busje, die wordt verdacht van poging zware mishandeling en/of bedreiging.

Vanochtend

Vanochtend vroeg zijn opnieuw vijftien personen aangehouden voor het betreden van verboden terrein en het niet tonen van hun identiteitsbewijs.

Behoud Sterrebos

VDL wil een groot deel van het bos, dat privéterrein is, kappen om uitbreiding van Nedcar mogelijk te maken. De bezetters willen niet dat de bomen worden verplaatst of gecompenseerd. Zij roepen op het plan aan te passen zodat het bos behouden blijft.

De activisten bezetten het Sterrebos sinds vrijdagochtend 28 januari.

error: Afbeelding zijn beschermd!!