Maastricht – De politie heeft op dinsdag 30 november een 29-jarige man uit Maastricht aangehouden. De verdachte meldde zich in de middag aan het politiebureau in Maastricht. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident dat afgelopen zaterdag plaatsvond aan de Burgemeester Kessensingel.

Kort na het schietincident werden twee vrouwen van 49 en 22 jaar oud aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Beide vrouwen zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld, omdat het Openbaar Ministerie geen reden zag om ze langer in hechtenis te houden.

Op de plaats delict werd een 21-jarig slachtoffer aangetroffen in een auto. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en vecht daar momenteel voor zijn leven.

Vanavond vraagt de politie in het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht voor deze zaak. In het bijzonder voor de vluchtauto en de route die de bestuurder heeft genomen na het schietincident. Getuigen of beelden van het incident, de aanleiding daarvan of een mogelijke locatie van de vluchtauto kunnen de politie verder helpen in het onderzoek.

error: Afbeelding zijn beschermd!!