Maastricht, 19 januari 2020 – Het Openbaar Ministerie (OM) Limburg heeft afgelopen maandag voor de rechtbank in Maastricht een celstraf van negen jaar geëist tegen een 36-jarige man uit Brunssum. Zowel de man als zijn 33-jarige echtgenote werden ervan verdacht op 11 oktober 2017 de vijf maanden oude baby Fabian om het leven te hebben gebracht. De baby verbleef destijds bij hen, zijn oppasouders.

Volgens de officier is het jongetje overleden door grote schade aan zijn hersenen. Zij acht bewezen dat de verdachte de baby opzettelijk van het leven heeft beroofd door het toebrengen van hersenletsel. De forensische rapportages van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderstrepen deze bewering en wijzen op toegebracht letsel.

De officier van justitie stelde gedurende het onderzoek vast dat ten aanzien van de echtgenote onvoldoende wettig en overtuigend bewijs voor de doodslag naar voren kwam. Zij vorderde daarom voor de echtgenote vrijspraak voor de doodslag. Zij werd echter ook verdacht van de mishandeling van haar negen jarige zoontje op 18 september 2020. Hiervoor eiste de officier van justitie een taakstraf van 60 uur.

“Baby Fabian is door zijn moeder naar de oppas gebracht waar hij veilig had moeten zijn. Hij was een kwetsbare baby en had niet de mogelijkheid om zich aan het geweld te onttrekken. Daarvoor heeft hij de hoogste prijs moeten betalen die een mens kan betalen, namelijk zijn leven. Dat een volwassen man dergelijk geweld toepast op een weerloos kind is onbegrijpelijk. Het verdient een stevige en adequate reactie van de maatschappij˝, aldus de officier van justitie.

De Rechtbank doet op 22 februari een uitspraak in deze zaak

error: Afbeelding zijn beschermd!!