Heerlen/Hoensbroek – Net na middernacht startte in Heerlen een achtervolging nadat een auto, die door de Koninklijke Marechaussee gecontroleerd zou worden, er met hoge snelheid tussenuit reed. In Hoensbroek raakte het voertuig een boom, kantelde en eindigde in een talud. Beide inzittenden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

In de buurt van de Akerstraat wilde een patrouille van de Koninklijke Marechaussee de betreffende auto controleren. Nadat deze hard wegreed om aan de controle te voorkomen, werd assistentie van de politie gevraagd. Een achtervolging door het centrum van Heerlen eindigde op het Fossielenerf in Hoensbroek. Daar doofde de bestuurder van de vluchtende auto de lichten, vermoedelijk om in het donker te ontkomen. Hij raakte vervolgens een boom en kantelde meerdere keren ondersteboven. Beide inzittenden raakten daarbij gewond. Ze zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

In het kader van de objectiviteit verrichten politiemensen van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) uit Brabant het onderzoek op de plek waar de achtervolging eindigde.

error: Afbeelding zijn beschermd!!