Heerlen – Op dinsdag 22 oktober was de politie doende met een grootschalige verkeerscontrole in Heerlen.

Een motorrijder van Team Verkeer, zag twee jeugdigen op een snorfiets rijden, waarvan hij twijfelde of deze de leeftijd van 16 jaar hadden bereikt, dan wel een rijbewijs zouden hebben. Daarnaast zag hij dat de kentekenplaat enkel met een ti-rap vastgemaakt zat. Hierop besloot hij de bestuurder een volg teken te geven om hem vervolgens mee te nemen naar de controlestraten. In eerste instantie leek de bestuurder dit op te volgen, maar hij besloot zich aan de controle te onttrekken.

Hierdoor ontstond een korte achtervolging. De bestuurder minderde vaart, waardoor de motorrijder hem de kans gaf te stoppen. Echter stopte de bestuurder niet, maar reed met zijn snorfiets tegen de motor van de motoragent aan. Hierdoor kwam de agent ten val. De collega stond snel op, waarna hij de bestuurder ook van zijn snorfiets kon krijgen. Hierna ontstond er een achtervolging te voet.

Uiteindelijk heeft de motoragent samen met het flexteam en collega’s van de basiseenheid deze twee heren aan kunnen houden. De snorfiets bleek gestolen te zijn en de bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs.

error: Afbeelding zijn beschermd!!