Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan Zuyderland Sittard-Geleen. Onder andere een oprecht en heel openhartig gesprek met een groep van internisten, verpleegkundigen, longartsen, maar ook medewerkers van bijvoorbeeld Schoonmaak, maakten deel uit van het programma. Ook de Intensive Care (IC) werd bezocht.
Het bezoek volgde mede naar aanleiding van de open brief die Zuyderland vrijdag 16 april het land instuurde. Daarin werd een noodkreet geuit over het vaccinatiebeleid en de druk op de zorg. De minister noemde de brief toen ‘indringend’ en beloofde in een uitgebreide reactie op zijn Facebook-pagina om ‘Zuyderland binnenkort te bezoeken.’ Daar maakte Zuyderland graag gebruik van en tevens boden de reactie van de minister en de beloofde vaccinaties, concreet perspectief op het vaccineren van alle zorggerelateerde medewerkers binnen een aantal weken.

Dinsdagmiddag benadrukte de minister opnieuw dat de brief hem raakte. In vertrouwelijke setting werd gesproken over de vaccinaties, toekomstvisie en over hoe we samen dingen nog beter kunnen doen. Terwijl de minister de motivatie voor de keuzes die hij maakt uitlegde, gaf hij ook aan de emotie van ons personeel goed te begrijpen. ‘Het is heel zwaar voor jullie en vanuit die emotie snap ik het pleidooi uit de brief.’

error: Afbeelding zijn beschermd!!