De middelbare scholen kunnen per 31 mei weer volledig open en moeten per 7 juni volledig open. De leerlingen hoeven dan ook geen anderhalve meter afstand meer van elkaar te houden. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft het kabinet groen licht gegeven voor dit besluit.

Er was vanmiddag Catshuisoverleg tussen de meest betrokken kabinetsleden en een aantal deskundigen. Daar werd een nieuw advies van het OMT besproken, dat gebaseerd was op de laatste corona-ontwikkelingen schrijft NOS.

Volgens het OMT is het verantwoord om de middelbare scholen over een week weer volledig te openen. De anderhalvemetermaatregel wordt daar dan losgelaten, omdat die niet nageleefd kan worden als alle leerlingen weer tegelijk naar school gaan.

Nu is het voortgezet onderwijs slechts gedeeltelijk open. Veel leerlingen krijgen de helft van de tijd fysiek les en zitten verder thuis achter de computer. Alleen voor eindexamenleerlingen zijn de beperkingen al opgeheven.

Niet iedereen is blij met de heropening van de middelbare scholen. CNV Onderwijs wijst erop dat veel docenten nog niet gevaccineerd zijn en moeilijk afstand kunnen bewaren. De vakbond zou liever wachten tot na de zomervakantie.

error: Afbeelding zijn beschermd!!