Jos B. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar voor het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky Verstappen. Het gerechtshof in Den Bosch deed die uitspraak in hoger beroep. Eerder had B. een straf van 12,5 jaar gekregen.

De 11-jarige Nicky Verstappen verdween in 1998 op de Brunssummerheide. Een dag later werd zijn lichaam gevonden. Lang leek de zaak onopgelost te blijven, tot Jos B. in 2018 in beeld kwam na een grootschalig DNA-onderzoek.

B. werd daarop in november 2020 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12,5 jaar. Volgens de rechtbank in Maastricht had B. de jongen seksueel misbruikt en ontvoerd, en was het jongetje als gevolg daarvan overleden.

Het OM eiste in het hoger beroep een gevangenisstraf van 20 jaar, omdat het vindt dat er sprake is van opzettelijk doden. Het hof acht nu bewezen dat B. verantwoordelijk is voor de dood van Nicky, door een hand op zijn mond te leggen. B. had kunnen weten dat Nicky dat niet zou overleven. Daarom is er sprake van doodslag, en krijgt B. een hogere straf.

error: Afbeelding zijn beschermd!!