De meeste mensen houden zich goed aan de voorschriften van de Rijksoverheid om 1,5 meter afstand te houden en niet met groepen samen te komen. Ook tijdens het paasweekend waarin Handhaving en politie extra hebben gecontroleerd.

Op sommige plekken blijkt dat afstand houden lastig of zelfs bijna onmogelijk is. Zoals bij de sporttoestellen (calisthenics) in het BOSS-park in de wijk Vrangendael. Daar komen veel te veel mensen samen, zelfs mensen die niet in onze gemeente wonen. Daarom is in overleg met de politie besloten dat deel van het BOSS-park af te sluiten. De rest van het BOSS-park is open.

Vorige week kwamen al meldingen binnen van jongeren die elkaar opzoeken op het parkeerterrein van manege Ten Eysden. Tijdens de controles in het paasweekend bleek dat ondanks meerdere verzoeken daar nog steeds jongeren samenkomen. Daarom is ook dat parkeerterrein afgesloten. Ook op de weg ernaartoe geldt nu een parkeerverbod. De manege en het wandelgebied zijn wel bereikbaar.

Deze twee plekken zijn afgezet in overleg met de politie. Als blijkt dat dit niet helpt, kan het hele gebied worden afgesloten. Handhaving en politie patrouilleren continu in de hele gemeente. Wees slim en denk aan anderen. Houd je aan de voorschriften.

error: Afbeelding zijn beschermd!!