Sittard-Geleen – De gemeente Sittard-Geleen, de Stichting Horeca Markt Sittard en de organisatiecommissie van ’t Kanón van ’t Balkón, (Societé Zitterd) hebben gezamenlijk besloten af te zien van grootschalige publieksevenementen op de Markt in Sittard op carnavalsvrijdag en -zaterdag. Concreet betekent dit dat zowel het Scholierenfestival als ook ‘t Kanón van ‘t Balkón dit jaar niet zullen plaatsvinden.

Hoewel het kabinet evenementen in de openlucht op basis van de coronaregels weer heeft vrijgegeven, blijkt het in de praktijk onhaalbaar voor het grootste deel van de horeca-capaciteit op de Markt in Sittard om op korte termijn alle voorbereidingen te treffen die nodig zijn om de twee evenementen op te tuigen en de kwaliteit van eerdere edities te kunnen bieden.

Intensief overleg
Het gemeentebestuur heeft afgelopen dagen naar aanleiding van de eerder ontvangen vergunningaanvragen voor de genoemde evenementen intensief overleg gehad met de vertegenwoordigers van de horeca en met Societé Zitterd. De conclusie die hieruit is getrokken, is dat de druk voor alle betrokkenen te hoog is om alles optimaal en tijdig te regelen voor de twee festijnen.

Alternatief programma
Günther Gach, voorzitter van ‘t Kanón van ’t Balkón, betreurt het ten zeerste dat ‘t Kanón, ondanks eerder optimisme, alsnog wordt afgeblazen. ‘De huidige omstandigheden dwingen ons tot omdenken. De focus ligt nu op wat wél kan.’

Traditionele stadsoptocht
Het gemeentebestuur heeft begrip voor het besluit van de horeca-ondernemers, maar benadrukt ‘oprecht teleurgesteld’ te zijn over de genomen beslissing. ‘Wij hebben de laatste dagen alles op alles gezet om ons vanuit onze gemeentelijke taak in een relatief korte tijd optimaal voor te kunnen bereiden op carnavalsvrijdag en -zaterdag. Dat uiteindelijk deze beeldbepalende evenementen op de Sittardse Markt toch niet door kunnen gaan, is doodjammer.’
Om carnavalsvierders niet helemaal in de kou te laten staan, gaat de gemeente samen met het Optoch Kommitee Zitterd alles in het werk stellen om een kleine optocht op carnavalszondag te laten doorgaan.

error: Afbeelding zijn beschermd!!