Vandaag is bekend geworden dat er een eerste geval van het coronavirus in Zuid-Limburg is. Dit is met twee testen bevestigd. Het gaat om een man van 55 jaar uit de gemeente Sittard-Geleen die met zijn gezin in Noord-Italiƫ (Zuid-Tirol) is geweest. Naar omstandigheden gaat het goed met hem.

De man is na terugkomst van de reis thuisgebleven. Na telefonisch contact met de huisarts heeft de GGD Zuid Limburg de man twee keer getest. Deze testen waren beide positief. De man is besmet met het coronavirus (COVID-19).

Thuisisolatie

Op dit moment bevindt deze man zich in thuisisolatie. Zijn echtgenote heeft ook ziekteverschijnselen. Zij bevindt zich daarom ook in thuisisolatie en wordt getest. De twee volwassen kinderen van het echtpaar hebben geen klachten. Aan hen is gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven en sociale contacten te vermijden. De GGD Zuid Limburg blijft hun gezondheidstoestand veertien dagen volgen. Alle adviezen worden goed door het gezin opgevolgd.

Geen risicocontacten
De GGD Zuid Limburg heeft alle contacten van het gezin in beeld. Er zijn op dit moment geen andere contacten die mogelijk risico hebben gelopen op besmetting met het coronavirus. De situatie is hierdoor onder controle.

error: Afbeelding zijn beschermd!!