Zuyderland vraagt sinds vrijdag aan alle patiënten, cliënten, hun eventuele begeleider en andere bezoekers dringend een mondneusmasker te dragen binnen alle openbare gebouwen van Zuyderland.

Dit geldt dus zowel voor Zuyderland Medisch Centrum als voor de Zuyderland Zorgcentra. Patiënten en bezoekers moeten zelf zorg te dragen voor een (niet-medisch) mondneusmasker.

Het dringende verzoek geldt op alle locaties en in alle ruimtes, zoals de centrale hal, wachtruimtes van poliklinieken en onderzoekafdelingen (Spoedeisende Hulp, Endoscopie, Bloedafname, Medische Beeldvorming).

Ook bezoekers op de verpleegafdelingen van het ziekenhuis en bezoekers van Zuyderland Zorgcentra worden dringend verzocht om een mondneusmasker te dragen. Alleen voor al opgenomen patiënten én bewoners van de Zuyderland Zorgcentra geldt dit verzoek niet: zij hoeven geen masker te dragen.

Ook het personeel van Zuyderland draagt tijdens verplaatsingen binnen de openbare gebouwen vanaf nu een mondneusmasker.

Veel andere ziekenhuizen doen eenzelfde oproep aan bezoekers. Ook zijn er ziekenhuizen die het dragen van een mondneusmasker verplicht stellen.

error: Afbeelding zijn beschermd!!