De man die verantwoordelijk zou zijn geweest voor de schietpartij in Brunssum, waarbij de 14-jarige Gianna overleed en haar moeder en stiefvader gewond raakten, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Volgens bronnen zou het gaan om een man met de naam Leon uit Heerlen. De politie maakt later vanmiddag mogelijk meer bekend over wat zich heeft afgespeeld.

 

Schietpartij

De politie kreeg rond 22.15 uur een melding binnen van een schietpartij in een woning aan de Koolhofstraat in Brunssum. Meerdere buurtbewoners hoorden de schoten, maar dachten aanvankelijk dat het ging om vuurwerk, omdat er in de buurt gelijktijdig zwaar vuurwerk werd afgestoken. Al snel waren de hulpdiensten in grote getalen aanwezig. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen, maar deze bleef uiteindelijk aan de grond staan. In de woning trof de politie de 14-jarige Gianna aan. Het meisje werd nog gereanimeerd maar overleed ter plekke aan haar verwondingen. Daarnaast waren er nog drie gewonden in de woning. De moeder en stiefvader van Gianna, de bewoners van het pand, en de 39-jarige Leon uit Heerlen. De drie gewonden zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in ambulances. Vandaag maakte de politie bekend dat de 39-jarige man in het ziekenhuis is overleden aan zijn verwondingen.

Overleden

Volgens bronnen heet de man Leon en zou hij degene zijn geweest die in de woning om zich heen begon te schieten. Een hond die in de woning aanwezig was is meegenomen door de dierenambulance. Leon is een huisvriend van het gezin, waarom hij het 14-jarige meisje heeft omgebracht is nog onbekend. De politie hoopt later vandaag met meer info te komen. Na de schietpartij zou hij zichzelf hebben neergeschoten, waardoor hij later in het ziekenhuis is komen te overlijden. De moeder en stiefvader van Gianna zijn gewond en zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen over wat er zich in deze woning heeft afgespeeld. De politie doet in de woning én omgeving forensisch en tactisch onderzoek. Ook een buurtonderzoek wordt uitgevoerd.

error: Afbeelding zijn beschermd!!