Geleen – Nadat agenten woensdagmorgen in een garagebox in Geleen een auto ontdekten met daarin mogelijk explosieven werd een onderzoek opgestart. Via het Team Explosieven en Veiligheid van de politie, werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. Uit voorzorg werden omwonenden geëvacueerd voordat de EOD aan de slag ging.

Agenten troffen de auto per toeval aan in een garagebox. Ze waren op zoek naar een auto die dinsdagavond in Duitsland zou zijn gestolen en die mogelijk in Geleen zou staan. De gestolen auto werd niet aangetroffen maar wel een auto die vanwege de inhoud, onder andere gasflessen en mogelijke explosieven, vermoedelijk gebruikt is of gebruikt kan worden bij een plofkraak. Op dit moment is er nog geen onderzoek aan de auto verricht, het is nog niet duidelijk of de auto daadwerkelijk bij een plofkraak is gebruikt. De focus ligt nu op het ontmantelen van de aangetroffen, mogelijke, explosieven. De EOD is daarmee nu aan de slag.

Woningen in een straal van 100 meter rond de betreffende garage zijn uit voorzorg ontruimd. De bewoners van 9 woningen en een twaalftal appartementen zijn tijdelijk opgevangen in een sportcentrum in de buurt.

error: Afbeelding zijn beschermd!!