SITTARD – Op woensdag 15 juli wilde agenten in een onopvallend dienstvoertuig in Sittard een voertuig controleren op grond van de Opiumwet.
Nadat zij de bestuurder hadden gesommeerd te stoppen, reed hij hard achteruit en onttrok hij zich aan de controle. Er ontstond een wilde achtervolging waarbij de bestuurder diverse verkeersovertredingen maakte.

Zo reed hij meer dan het dubbele van de toegestane snelheid in een 30-zone en reed hij over het trottoir waardoor diverse voetgangers in gevaar werden gebracht. Nadat de bestuurder met meer dan 80 kilometer per uur over een groenvoorziening reed, stopte hij het voertuig en ging hij er samen met zijn bijrijder te voet van door.

De bestuurder was net zo goed in rennen als in autorijden en kon na een achtervolging te voet worden aangehouden door een van de agenten.
Het rijbewijs van de 19-jarige man werd ingevorderd en hij zal zich binnenkort mogen melden bij het CBR voor een EMG-cursus (EMG: Educatieve maatregel gedrag in verkeer). De auto waar de man in reed werd in beslag genomen.

error: Afbeelding zijn beschermd!!