Veel sectoren moeten vanaf zondag dicht van 17.00 uur tot 05.00 uur. De maatregel duurt voorlopig drie weken. Volgens Haagse ingewijden geldt dat onder meer voor restaurants en cafés, ‘niet-essentiële’ winkels, de cultuursector, ‘doorstroomlocaties’ en de amateursport. Scholen kunnen open blijven.

Gisteren was al duidelijk geworden dat over deze maatregelen werd gesproken, maar toen gingen bronnen er nog van uit dat de nieuwe beperkingen zaterdag zouden ingaan. Naar verluidt wordt dat dus zondag. Levensmiddelenwinkels kunnen tot 20.00 uur openblijven.

Mondkapje op school
Leerlingen vanaf groep zes op basisscholen en middelbare scholieren worden verder verplicht in de gang een mondkapje te dragen.

Het demissionaire kabinet heeft er ook vandaag weer over overlegd, met onder anderen de vaste adviseurs, zoals RIVM-directeur Van Dissel, en met de burgemeesters.

Doel van de maatregelen is om de snelle toename van de aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames af te remmen. Minister De Jonge heeft al een paar keer gezegd dat er nu echt een kentering moet komen. Het kabinet vroeg het Outbreak Management Team woensdag om een spoedadvies over de maatregelen. Vanavond geven premier Rutte en minister De Jonge weer een persconferentie. Dat is een week eerder dan aanvankelijk de bedoeling was.

error: Afbeelding zijn beschermd!!