Een surveillancewagen van de politie gaf gisteren een volgteken aan een automobilist nadat deze op de A2 bij Born een aantal overtredingen had begaan.

Op de afrit besloot de bestuurder evenwel om op het puntstuk te keren en terug de A2 op te gaan om zich al spookrijdend te onttrekken aan de controle.

Later keerde de man opnieuw om vervolgens wel de afrit te nemen, in de veronderstelling dat de politie daar wel vertrokken zou zijn. Hij had het evenwel mis: de surveillancewagen stond nog boven aan de afrit.

De automobilist werkte alsnog mee aan de controle. De politie trof achter in zijn auto verschillende spullen aan die worden gebruikt voor de aanleg van een hennepkwekerij. Verder bleek de man een ongeldig verklaard rijbewijs op zak te hebben en gaf een speekseltest aan dat hij van methamfetamine en cocaïne had gebruikt. De man is daarop aangehouden wegens verschillende verkeersovertredingen. Met betrekking tot de in de auto aangetroffen spullen wordt nog onderzocht of sprake is van een overtreding van de Opiumwet.

Bron: Sittard-Geleen Nieuws

error: Afbeelding zijn beschermd!!